Werkwijze

Kraamzorg met Passie levert zorg op maat.

Kraamzorg

Kraamzorg

Omdat elk gezin uniek is, lever ik graag ‘zorg op maat’. Deze zorg is persoonlijk en afgestemd op de wensen van het gezin.
Tijdens het intakegesprek nemen we de wensen met jullie door.
Ik streef ernaar dat jullie in alle rust de tijd krijgen om de baby te leren kennen en te wennen aan de nieuwe situatie. De kraamtijd is bedoeld om te herstellen, maar ook om te genieten van de baby! Je krijgt belangrijke informatie en handige ’tips en tools’ om de baby te verzorgen, deskundig advies en professionele begeleiding bij borstvoeding en flesvoeding.

Mijn passie: ‘een fijne kraamweek te creëren vind ik zó belangrijk, daar moet het hele gezin met plezier aan terugdenken!’

Intake

Intake

Dat mijn zorg persoonlijk is merk je al bij de aanmelding als ik telefonisch contact met je opneem. In de zevende maand van de zwangerschap maken we kennis tijdens het intakegesprek bij jullie thuis. Dan kun je mij alles vragen en bespreken we jullie wensen en verwachtingen.
Aan de hand van het Landelijk Indicatie Protocol (LIP) bepalen we op hoeveel uren kraamzorg je kunt rekenen. Dit zal tussen de 24 en 49 uur zijn, verspreid over 8 dagen. Tijdens het gesprek leg ik je ook uit wanneer je me een rommelmelding doorgeeft, als de bevalling begint.

Ga je thuis bevallen? Dan kun je (na overleg met je verloskundige) direct persoonlijk bellen voor partus-assistentie, zodat ik op tijd kan zijn om de verloskundige te assisteren.

Beval je in het Geboortezorghuis of in het Ziekenhuis? Geef me even een seintje d.m.v. een berichtje voordat je naar het ziekenhuis gaat en als je weet wanneer je naar huis mag.

Planning

Planning

Omdat er ondanks nauwkeurige planning niets zo onvoorspelbaar is als de geboorte van een baby, lijkt het je misschien een risico om te kiezen voor een zelfstandig werkende kraamverzorgster. Dat is niet nodig, want ik ben lid van de Coöperatie Kraamzorggroep Harderwijk U.A. (KZG) en werk veel samen met fijne collega’s uit de omgeving. Bij onvoorziene situaties of calamiteiten kan ik altijd een beroep doen op andere collega’s uit de regio.  Met hen heb ik goed contact en regelmatig staan we ‘back-up’ voor elkaar. Zo ben je altijd verzekerd van goede professionele kraamzorg.

Kosten

Kosten

Kraamzorg valt onder de basisverzekering. De verzekeraar vergoedt de zorg op basis van het Landelijk Indicatie Protocol. Wel moet er een eigen bijdrage worden betaald, maar vanuit een aanvullend pakket kun je onderstaande kosten wellicht meeverzekeren.

Kijk hiervoor je polisvoorwaarden even goed na en let o.a. op:
kraampakket, kosten voor een bevalling in het ziekenhuis of geboortezorghuis, eigen bijdrage kraamzorg, couveuse-nazorg, vergoeding van een lactatiekundige, aanschaf borstkolf.

Kraamzorg met Passie

Ik heb voor deze naam gekozen omdat ik vaak te horen krijg dat ik mijn werk met PASSIE doe!
De passiebloem inspireert me mijn hele leven al…bij mijn ouders hadden we er 1 als klimplant tegen de muur.
De bloem is zó mooi en zó bijzonder, zó fijntjes van structuur…en heeft zelfs geneeskracht. De Latijnse naam is passiflora incarnata.
De betekenis van de bloem: opoffering, vrede en vriendschap.

Dunstan babytaal woordenboek

Kraamzorg-met-passie-Babytaal-logo
Pasgeboren baby’s maken vanaf dat ze geboren zijn, vijf geluiden met ieder een hele specifieke betekenis.
Een geluid voor honger, moe, een boertje dat dwarszit, darmkrampjes en ongemak.
Deze geluiden zijn gebaseerd op basisreflexen van baby’s en daardoor onafhankelijk van de taal die de ouders spreken.
De geheime geluidjes zijn te horen in de beginfase van het huilen, de eerste huiltjes…
Ik heb de Dunstan-babytaal-cursus gevolgd en ik vind het ontzettend leuk om deze informatie aan de ouders door te geven!