Werkwijze

Kraamzorg met Passie levert zorg op maat.

Kraamzorg

Kraamzorg

Omdat elk gezin uniek is lever ik graag ‘zorg op maat’. Ik streef ernaar dat jullie in alle rust de tijd krijgen om jullie baby te leren kennen en te wennen aan de nieuwe situatie. In overleg is er heel veel mogelijk om er een geslaagde kraamtijd van te maken. Een week waar het hele gezin met plezier aan terugdenkt.

De kraamtijd is bedoeld om te herstellen, maar ook om te genieten van de baby! Je krijgt belangrijke informatie en handige ‘tips en tools’ om de baby te verzorgen, deskundig advies en professionele begeleiding bij borstvoeding en flesvoeding. In overleg worden er zoveel mogelijk huishoudelijke taken van jullie overgenomen. Stel dat je het fijner vindt dat ik de resterende uren aandacht besteed aan bijvoorbeeld de andere kinderen, kan dit ook. Dan zullen de huishoudelijke taken iets meer op de achtergrond komen.

Intake

Intake

Dat ik voor persoonlijke zorg kies, merk je al direct bij je aanmelding. Je hebt altijd direct contact, hetzij via de mail of telefonisch. In de loop van de zwangerschap kom ik bij je thuis om kennis te maken, je persoonlijke wensen te bespreken en eventuele vragen te beantwoorden. Aan de hand van het (LIP) bepalen we op hoeveel uren kraamzorg je kunt rekenen. Bij borstvoeding zal dit 49 uur zijn en bij flesvoeding 45 uur, verspreid over 8 dagen. Tijdens het gesprek leg ik je ook uit wanneer je belt als de bevalling zich aankondigt.

  • Ga je thuis bevallen? Dan kun je (na overleg met je verloskundige) direct persoonlijk bellen voor de partus-assistentie. Op deze wijze zal ik zeker op tijd zijn om de verloskundige te assisteren.
  • Beval je in het Geboortezorghuis of in het Ziekenhuis? Geef me even een seintje dmv een belletje of een berichtje voordat je naar het ziekenhuis toe gaat en als je weet wanneer je naar huis mag.

Planning

Planning

Omdat er ondanks nauwkeurige planning niets zo onvoorspelbaar is als de geboorte van een baby, lijkt het je misschien een risico om te kiezen voor een zelfstandig werkende kraamverzorgster. Dat is niet nodig, want ik werk veel samen met fijne collega’s uit de omgeving. Bij onvoorziene situaties of calamiteiten kan ik altijd een beroep doen op andere collega’s uit de regio. Met hen heb ik goed contact en regelmatig staan we ‘back-up’ voor elkaar. Zo ben je altijd verzekerd van goede professionele kraamzorg.

Kosten

Kosten

Kraamzorg valt onder de basisverzekering. De verzekeraar vergoedt de zorg op basis van het Landelijk Indicatie Protocol. Wel moet er een eigen bijdrage worden betaald. In 2021 is dat € 4,60 per uur. Vanuit een aanvullend pakket kun je onderstaande kosten wellicht meeverzekeren.

Kijk hiervoor je polisvoorwaarden even goed na!

• een kraampakket

• kosten voor een bevalling in het ziekenhuis of geboortezorghuis

• wettelijke eigen bijdrage €4,60 per zorguur ( 2021)

• couveuse nazorg, voor als je kindje misschien langer in het ziekenhuis moet blijven

• extra zorguren, bovenop het Landelijk Indicatie Protocol

• vergoeding voor hulp bij borstvoeding door een lactatiekundige

• vergoeding aanschaf borstkolf

Kraamzorg met Passie

Ik heb voor deze naam gekozen omdat ik vaak te horen krijg dat ik mijn werk met PASSIE doe!
De passiebloem inspireert me mijn hele leven al…bij mijn ouders hadden we er 1 als klimplant tegen de muur.
De bloem is zó mooi en zó bijzonder, zó fijntjes van structuur…en heeft zelfs geneeskracht. De Latijnse naam is passiflora incarnata.
De betekenis van de bloem: opoffering, vrede en vriendschap.

Dunstan babytaal woordenboek

Kraamzorg-met-passie-Babytaal-logo

Pasgeboren baby’s maken vanaf dat ze geboren zijn, vijf geluiden met ieder een hele specifieke betekenis. Een geluid voor honger, moe, een boertje dat dwarszit, darmkrampjes en ongemak.
Deze geluiden zijn gebaseerd op basisreflexen van baby’s en daardoor onafhankelijk van de taal die de ouders spreken.
De geheime geluidjes zijn te horen in de beginfase van het huilen, de eerste huiltjes…
Ik heb de Dunstan-babytaal-cursus gevolgd en ik vind het ontzettend leuk om deze informatie aan de ouders door te geven!